Zamówienie złożone do godz. 12:00 zrealizujemy w tym samym dniu / Darmowa dostawa przy zamówieniach za minimum 200 zł.

Rant okrągły regulowany do 30 cm z grubej stali - wys. 10 cm

Rant cukierniczy gruby regulowany.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 110,99 zł 110.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Okrągły regulowany rant z grubej nierdzewnej stali

Teraz spełniają się Twoje marzenia o ciastach! Nasze obręcze do pieczenia w profesjonalnej jakości, doskonale nadają się do pieczenia i napełniania najpiękniejszych ciast kremowych. Aby upiec, obręcz należy ułożyć na blasze do pieczenia na kuchence, napełnić ciastem i wstawić do piekarnika. Po ostudzeniu krawędź oczyść krawędzie obręczy ii ułóż z powrotem wokół ciasta, a następnie wlej przygotowane nadzienie do ciasta i wygładź je.

Idealny również do ciast wielopoziomowych. Wszystkie bazy pozostają w formie, a wypełnienie nie przecieka po włożeniu. Wykonujemy krawędzie do pieczenia w różnych kształtach, również regulowane. Wykonane są z wysokiej jakości, stabilnej stali nierdzewnej, więc można je myć w zmywarce. Są odporne na działanie kwasów piekarniczych i owocowych. Nasze ranty do pieczenia ciasta można wypełnić na tyle sposobów, na ile pozwalają książki z przepisami. W składanym pudełku. Na receptę

Przeznaczenie formy

Rant cukierniczy czyli forma bez dna, idealnie nadaje się do tworzenia ciast złożonych z warstw. Można w niej zarówno formować ciasta bez pieczenia jak i wypiekać biszkoptowe spody do tortów. Ciasta pieczone w rancie od razu otrzymują odpowiedni kształt. Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć formę, a przed każdym wypiekiem delikatnie natłuścić rant wewnątrz. Jeżeli będziesz wypiekać ciasto biszkoptowe nie smaruj brzegów rantu żadnym tłuszczem. Należy wówczas natłuścić tylko spód, czyli papier do pieczenia na które wylejesz ciasto. Po upieczeniu nie ściągaj tortownicy ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić jej powłoki.

Po upieczeniu możesz wykazać się zdolnością ozdabiania lukrem, czekoladą na gorąco, kolorowymi polewami i posypkami oraz dekorowaniem sezonowymi owocami. Dzięki formom bez dna pieczenie ciast staje się czystą przyjemnością. Możesz zaskoczyć swoich bliskich wypiekami, które zachwycą kształtem i zniewolą smakiem.

Okrągły rant cukierniczy - specyfikacja:

  • wymiary:
    - średnica: od 18 do 30 cm;
    - wysokość: 10 cm;
  • materiał - stal nierdzewna;
  • konserwacja:
    - możliwe mycie formy w zmywarce. W celu przedłużenia żywotności formy, zaleca się ręczne mycie formy z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
    - po umyciu tortownicę należy wytrzeć do sucha;
  • bezpieczeństwo:
    - w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi formy do palców dłoni lub innych części ciała.

Dane techniczne

KATEGORIA FORMY DO PIECZENIA
MATERIAŁ METAL
STAL NIERDZEWNA
ŚREDNICA 18 - 30 cm
WYSOKOŚĆ 10 cm
KOD PRODUKTU 2897

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl