Foremka do uli (mała 2,7 cm) ciastka bez pieczenia
Opis
Foremka do formowania uli | foremka na ule
Po zaciśnięciu foremki, ule wypełniamy przygotowaną wcześniej masą. Formujemy je z masy orzechowej lub masy biszkoptowej. Wykończenie możemy wykonać na dwa sposoby. Pierwszy - wersja dla dzieci - wypełniając je kremem Nutella. Drugi - wersja dla dorosłych - wypełniając je gęstym likierem typu adwokat, o smaku kakaowym, kokosowym lub tradycyjnym. Od spodu należy zamknąć ciasteczka andrutem lub wyciętym z oblatów krążkiem. Należy przechowywać je w lodówce i spożywać tylko na zimno.
Do wycinania krążków możesz wykorzystać foremkę w kształcie kółeczka. Znajdziesz ją klikając w link - foremka kółeczko 3,1 cm, lub przechodząc do znajdującej się na tej stronie zakładki "Produkty powiązane". Przepis na te pyszne łakocie dostępny jest na stronie naszego sklepu - Jak wykonać ule.
Tradycyjny kształt ula z pszczółką wygląda uroczo. Można go jednak zastąpić innym kształtem, który uzyskasz za pomocą wybranej z naszej oferty foremki w kształcie:
- kurki;
- baranka;
- kotka;
- świeczki;
- misia;
- choinki.
Wszystkie wyżej wymienione kształty posiadamy w stałej ofercie, łącznie z tradycyjnymi kształtami uli w trzech różnych rozmiarach. Takie smakołyki zasługują na to, by razem z innymi świątecznymi potrawami trafiły na wigilijny lub bożonarodzeniowy stół.
Wymiary: - wys. 3,1 cm; - śred. podstawy 2,7 cm.
Materiał - tworzywo sztuczne.
Przeznaczenie - przygotowanie ciastek bez pieczenia.
Konserwacja - zaleca się ręczne mycie foremki z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń. Po umyciu należy foremkę wytrzeć do sucha. Produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Dane techniczne
KATEGORIA | FOREMKI DO FORMOWANIA |
MATERIAŁ | TWORZYWO SZTUCZNE |
ŚREDNICA | 2,7 cm |
WYSOKOŚĆ | 3,1 cm |
ROZMIAR | FOREMKI MAŁE (3-6 cm) |
KOD PRODUKTU | 0321 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.