Zamówienia składane w dni robocze do godz. 12:00 zrealizujemy w tym samym dniu.
Darmowa dostawa do paczkomatu przy zamówieniach za minimum 300 zł.

Forma na BARANKA 20,0 cm

Dostępność: brak towaru
Cena: 79,99 zł 79.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Forma na baranka wielkanocnego w formach do pieczenia ciast 3D

Forma w kształcie baranka wielkanocnego do wypieków ciast 3D. Jeśli chcesz, by święta wielkanocne były wyjątkowe, to specjalnie na tą okazję możesz spróbować upiec babkę właśnie w takim kształcie. Po upieczeniu możesz wykazać się zdolnością ozdabiania lukrem, czekoladą na gorąco, kolorowymi polewami lub posypkami. Dzięki formom 3D pieczenie ciast staje się czystą przyjemnością. Możesz zaskoczyć swoich bliskich wypiekami, które zachwycą kształtem i zniewolą smakiem.

Baranek to złożona z dwóch spinanych ze sobą części forma, w której ciasto piecze się "do góry nogami" i wyjmuje w bardzo prosty sposób - poprzez rozpięcie foremki. Forma jest pokryta powłoką zapobiegającą przywieraniu ciasta. Przed pieczeniem należy posmarować wnętrze tłuszczem i oprószyć delikatnie mąką, strzepując jej nadmiar.

Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem i cukrowymi ozdobami. Produkt zapakowany jest w estetyczne pudełko, dzięki czemu może stanowić świetny prezent dla miłośnika pieczenia.

Przepis na baranka:

Rozgrzej piekarnik do 160 st. C (użyj trybu pieczenia z góry i z dołu). Wyciągnij składniki z lodówki pół godziny przed przygotowaniem ciasta, wtedy lepiej się połączą.

Składniki:

  • 225 g masła
  • 125 g cukru pudru
  • 1 saszetka cukru waniliowego
  • Skórka starta z 1 organicznej pomarańczy lub ½ opakowania kandyzowanej skórki pomarańczowej (50 g)
  • 1 szczypta soli
  • 3 jajka (rozmiar M)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 175 g mąki
  • Cukier puder do oprószenia baranka

Przygotowanie ciasta:

Utrzyj masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, skórką z pomarańczy i solą za pomocą ręcznego miksera. Następnie pojedynczo dodawaj jajka do masy i wymieszaj. Połącz mąkę, proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą i przesiej nad ciastem. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki za pomocą trzepaczki. Natłuść obie połowy formy masłem lub innym tłuszczem. Przełóż szpilki przez trójkątne otwory, aby połączyć formę. Umieść formę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wypełnij równomiernie masą.

Pieczenie ciasta:

Ciasto pieczemy w 160 st. C przez około 50-60 minut na dolnej półce piekarnika. Przed końcem pieczenia za pomocą drewnianej wykałaczki sprawdź, czy ciasto jest już gotowe. Po upieczeniu pozostaw baranka w formie przez 10 minut do ostygnięcia. Delikatnie zdejmij formę i pozostaw baranka do całkowitego przestudzenia.

Jeśli to niezbędne, to podetnij dolną krawędź, żeby baranek stał stabilnie. Lekko oprósz baranka cukrem pudrem i przepiękna ozdoba Twojego stołu wielkanocnego jest już gotowa!

Forma na baranka 3D - specyfikacja:

  • wymiary:
    - długość baranka 20,0 cm x szer. 7,0 cm x wys. 14 cm;
    - pojemność 900 ml.
  • materiał - wysokiej jakości stal z powłoką zapobiegającą przywieraniu;
  • konserwacja:
    - zaleca się ręczne mycie foremki z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
    - po umyciu foremkę należy wytrzeć do sucha;
    - produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce;
  • bezpieczeństwo:
    - górna krawędź blaszki została podgięta dla bezpieczeństwa Twoich dłoni;
    - w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi foremki do palców dłoni lub innych części ciała.

Dane techniczne

KATEGORIA FORMY DO PIECZENIA CIAST 3D
MATERIAŁ METAL
STAL NIERDZEWNA
POJEMNOŚĆ 900 ml
DŁUGOŚĆ 20 cm
SZEROKOŚĆ 7 cm
WYSOKOŚĆ 14 cm
ROZMIAR FOREMKI BARDZO DUŻE (>15 cm)
KOD PRODUKTU 1862

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl