Zestaw do pączków i pierogów - TN 5mm/R 53cm/W 7cm/APD
Produkty w zestawie
Aby dodać zestaw do koszyka, wybierz wymagane warianty dla każdego z produktów.
Rękaw cukierniczy termoodporny 53 cm
Producent: EkoForemki
Ilość w zestawie: 2 szt.
3,69 zł
Taniej w zestawie!
rękaw cukierniczy, rękaw termoodporny, worek dekoratorski rękawy i worki do gorących polew kod produktu - 2620
WYKRAWACZ DO PIEROGÓW PĄCZKÓW CIASTEK KLUSEK 7 cm
Producent: EkoForemki
Ilość w zestawie: 1 szt.
6,59 zł
Taniej w zestawie!
wykrawacz do pierogów, pączków, klusek na parze, foremka do ciasta, do uszek, na uszka, na pierogi, do pierogów, do wycinania kółek kod produktu - 0257
Końcówka cukiernicza do nadziewania pączków - 5 mm
Producent: EkoForemki
Ilość w zestawie: 1 szt.
24,99 zł
Taniej w zestawie!
tylka dekoracyjna, szprycka do nadziewania pączków, końcówka do wyciskania marmolady, bezy, kremów maślanych i mas cukierniczych kod produktu 2134
Adapter profesjonalny duży 224018 - przejściówka do tylek - coupler APD
Producent: EkoForemki
Ilość w zestawie: 1 szt.
29,99 zł
Taniej w zestawie!
Adapter - końcówka do worka i tylek cukierniczych. Przejściówka coupler do końcówek dekoracyjnych i na worek do wyciskania kremów i różnych mas cukierniczych. Końcówki dekoracyjne, szpryca do zdobienia bitą śmietaną. Adaptery i przejściówki na worek i tylki dekoratorskie do zdobień cukierniczych. Reduktor na końcówki cukiernicze z naszej oferty to największy zbiór tylek do dekoracji ciast, tortów, deserów oraz innych słodkich wypieków. Nasze reduktory na tylki dekoratorskie zaskoczą Cię bogatym wzornictwem i szeroką gamą rozmiarów.
Opis
Zestaw do nadziewania pączków i rurek oraz wykrawania pierogów
W zestawie znajdują się przybory, którymi wykonasz bardzo wiele kuchennych prac. Wykorzystasz je do wykrawania ciasteczek, pierogów oraz deserów. Użyjesz także do szprycowania pączków i nadziewania muffinek lub do dekorowania majonezem sałatek i ozdabiania kremem swoich wypieków.
W skład zestawu wchodzą:
- wykrawacz do ciasta o średnicy 7 cm;
- 2 x worek cukierniczy termoodporny o długości 53 cm;
- tylka nierdzewna do nadziewania o średnicy 5 mm;
- profesjonalny adapter (coupler) do łączenia worka z tylką.
Rękawy termoodporne o długości 53 cm i tylka o średnicy 5 mm sprawdzi się również przy nadziewaniu dużych klusek gotowanych na parze oraz ozdabianiu majonezem sałatek. Wykrawaczem wytniesz także okręgi z ciasta, przygotujesz słodki deser oraz wykroisz okrągłe ciasteczka i pierniki.
Worek termoodporny
Dwa bardzo duże rękawy cukiernicze o długości 53 cm. Łatwy do umycia i wytrzymały na załamania gumowy materiał, który zapewnia długotrwałe użytkowanie. Worek posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością, a ponadto można używać go do stosowania gorących mas i innych płynnych wypełniaczy, których temperatura nie przekracza 110 st. C.
Właściwości:
- bezpieczny - atestowany produkt do kontaktu z żywnością;
- trwały - zapewnia długotrwałe i wielokrotne użytkowanie;
- higieniczny - można go ręcznie umyć po każdym użyciu w wysokiej temperaturze;
- antypoślizgowy - zewnętrzna strona rękawa dobrze trzyma się rąk;
- nieprzeciekający - worek wykonany z gumowego tworzywa;
- komfortowy - struktura worka pozwala na precyzyjne dekorowanie.
Rękaw przed użyciem należy samodzielnie przyciąć. Należy to zrobić ostrymi nożyczkami w taki sposób, by wprowadzony do wnętrza worka adapter uszczelnił się już w połowie rozszerzającej się części.
Końcówka do nadziewania pączków
Pączki własnej produkcji z dużą ilością marmolady to ulubione przekąski nie tylko w tłusty czwartek. Do sprawnego nadziewania potrzebujesz już tylko naszego zestawu. Worek wraz z tylką do szprycowania ułatwi Ci to zadanie.
Specyfikacja tylki:
- materiał - nierdzewna;
- kształt - okrągła ze skośnie ściętym końcem;
- długość całkowita - 10 cm;
- długość igły - 48 mm;
- śred. wylotu - 5 mm.
Przeznaczenie:
Końcówka do nadziewania marmoladą pączków lub babeczek oraz do szprycowania kremem upieczonych z ciasta rurek. Tylką wyciskać można gładkie masy i marmoladę o jednolitej konsystencji. Powidła z kawałkami owoców będą zapychać otwór końcówki. Do wyciskania domowych powideł proponujemy tylkę o średnicy 7 mm.
Zastosowanie:
- do nadziewania klusek na parze (tzw. pampuchy lub buchty);
- nadziewanie kremami upieczonych rurek;
- dekorowanie majonezem;
- ozdabianie ciasta i ciasteczek.
Konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie tylki z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
- po umyciu należy końcówkę wytrzeć do sucha;
- produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Wykrawacz do ciasta
- wykrawanie ciasta na pierogi;
- wykrawanie pączków;
- przygotowanie klusek na parze;
- foremka do kruchych ciastek lub pierników
Dane techniczne
WOREK | cukierniczy jednokomorowy |
Materiał | folia termoodporna |
Długość | 53 cm |
Średnica wylotu | do samodzielnego przycięcia |
Higiena | możliwość mycia do 95 st. C |
Bezpieczeństwo | produkt posiada atest do kontaktu z żywnością |
TYLKA | do nadziewania |
Stal | nierdzewna |
Długość | 10 cm |
Śr. wylotu | 5 mm |
Śr. podstawy | 28 mm |
KOD PRODUKTU | 2793 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.