Tylka cukiernicza gwiazda - 10 zębów
Opis
Końcówka dekoracyjna otwarta gwiazda do wyciskania kremu
Średnica wylotu 10 mm zapewni optymalną pracę zarówno z luźnymi jak i ciężkimi kremami. Szybko ozdobisz nią tort lub ciasto oraz babeczki i muffinki. Duże powierzchnie ciast będą polem do popisu dla cukiernika. Zęby charakterystycznie ukształtują wyciskane masy w karbowane wałeczki a optymalna średnica wylotu zapewni pewną i szybką dekorację wypieków.
W kategorii "Akcesoria cukiernicze" znajdziesz również adaptery do szybkiej zmiany tylek, profesjonalne worki dekoratorskie, końcówki do szprycowania pączków oraz noże strunowe, szpachle i szpatuły. Dla osób dekorujących swoje wypieki masami cukrowymi proponujemy szablony do wycinania cyfr i liter, narzędzia do modelowania oraz wykrawacze na tłoczku, którymi wykonasz gotowe elementy dekoracyjne.
Przeznaczenie i zastosowanie:
- do wyciskania mas i kremów;
- do ozdabiania tortów, ciast i deserów;
- końcówka do spiralnych wałeczków i szlaczków;
- tylka do punktowych gwiazdek i dużych kwiatów;
- do dekorowania babeczek, tartaletek, muffinek i innych wypieków.
Dane produktu:
- wymiary:
- wys. 48 mm;
- średnica wylotu 10 mm;
- średnica podstawy 27 mm;
- ilość zębów 10 szt. o dł. 5 mm; - materiał - stal ocynowana;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie wodą, z użyciem płynu do naczyń;
- po umyciu należy wytrzeć końcówkę do sucha;
- produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce; - bezpieczeństwo - w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi końcówki do palców dłoni lub innych części ciała.
Dane techniczne
Kategoria | Akcesoria cukiernicze |
Materiał | STAL OCYNOWANA |
Wysokość tylki | 48 mm |
Średnica wylotu | 10 mm |
Średnica podstawy | 27 mm |
Ilość zębów | 10 szt. |
Długość zębów | 5 mm |
KOD PRODUKTU | 0302 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.