Okrągły mały rant cukierniczy 11 cm
Opis
Rant cukierniczy do składania małych ciast, tortów i deserów
Mały cukierniczy gadżet w kuchni to recepta na różnorodność wypieków i Twoją kreatywność. Małe urodzinowe torciki oraz desery powstają właśnie w tego typu rantach. Możesz również wykonać w nim małej średnicy wierzchołek tortu. Wówczas koniecznie zaopatrz się w folię rantową, która pozwoli wydłużyć rant i zabezpieczyć brzegi składanego ciasta.
Nasz rant nadaje się zarówno do pieczenia jak i do formowania ciast na zimno. Można użyć go również do pieczenia biszkoptów. Jego wysoki brzeg pozwoli, by ciasto swobodnie mogło w nim wyrosnąć. Przy dużych średnicach ciasta wysokość rantu jest optymalna. Pieczone w nim ciasto biszkoptowe będzie miało możliwość "wspinania się" po wysokich ściankach, co przełoży się na jego odpowiednią grubość i puszystość.
Obręcz cukiernicza - specyfikacja:
- kod produktu - 2860;
- regulacja - nie;
- materiał - stal nierdzewna;
- wymiary:
- średnica: 11 cm;
- wysokość: 6 cm; - konserwacja:
- w celu przedłużenia żywotności formy, zaleca się ręczne mycie z użyciem standardowych środków myjących;
- po umyciu tortownicę należy wytrzeć do sucha; - bezpieczeństwo:
- w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi formy do palców dłoni lub innych części ciała.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.