Nóż do ravioli
Opis
Nóż do jednoczesnego wycinania i zamykania ciastek, pierogów i ravioli
Nasze radełko powstał z myślą szybkiego przygotowania pierożków. Jednoczesne wycinanie, zamykanie i oddzielanie ciasta, usprawni i przyspieszy produkcję naszych przysmaków. Radełko to również odpowiednie narzędzie do cięcia ciasta na makaron, ciasta drożdżowego, francuskiego oraz kruchego. Przed każdym użyciem należy przejechać nożem przez odrobinę mąki po to, by nie przyklejało się do niego ciasto.
Przygotowanie ciasta i używanie noża do ravioli
Rozwałkowane i podzielone na dwie części ciasto należy delikatnie posmarować śmietaną lub jajkiem. Na jedną część nakładamy kupki farszu a drugą częścią ciasta przykrywamy całość. Powierzchnie powstałe pomiędzy kupkami farszu należy delikatnie docisnąć za pomocą długiej rączki drewnianej łyżki. Następnie za pomocą radełka do ravioli należy przecinać przestrzenie pomiędzy pojedynczymi porcjami. Pierożki są przy tym procesie zarówno oddzielane od siebie jak i zamykane.
Dane produktu:
- wymiary:
- średnica kółka: 6,0 cm;
- szerokość ostrza: 1,0 cm.
- materiał - stal nierdzewna;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie formy z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
- po umyciu należy wytrzeć do sucha;
- produkt nadaje się do mycia w zmywarce.
Dane techniczne
RODZAJ | NÓŻ DO RAVIOLI |
KATEGORIA | PRZYBORY KUCHENNE |
ŚREDNICA | 6,0 cm |
DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA | 19,5 cm |
KOD PRODUKTU | 2504 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.