Kratka do studzenia ciast i ciasteczek
Opis
Trzypoziomowa kratka do studzenia wypieków
Po upieczeniu chleba, ciasta czy biszkoptu, należy zapewnić wypiekom odpowiednie warunki do tego, by oddały nadmiar wilgoci do otoczenia. Kratka jest więc niezastąpionym narzędziem w branży cukierniczej oraz piekarniczej. W naszych domowych warunkach ma ona również inne zastosowanie. Może posłuży np. do odkładania grillowanych ryb, wędzonego mięsa i upieczonych kiełbasek.
Kratkę można umyć w zmywarce, złożyć po użyciu i przechowywać w niewielkiej szczelinie. Czy te zalety nie przemawiają za tym, by służyła właśnie Tobie? Jeśli lubisz grillować to ułożysz na niej kawałki mięsa, nóżki z kurczaka lub przygotowane szaszłyki. Metalowa konstrukcja kratki pokryta jest podwójną powłoką antyprzywieralną. Możesz zatem bez obaw układać na niej swoje upieczone ciasta i mięsa.
Dzięki stopkom, kratka utrzymuje się nad blatem, umożliwiając tym samym odpowiednią cyrkulację powietrza. Jeśli wypiekasz pieczywo, to musisz wiedzieć, że dobra i duża wymiana ciepła zapobiega zatrzymywaniu się wilgoci pod upieczoną skórką. Zawsze stosuj tego typu kratkę do studzenia chleba a Twoje wypieki nigdy nie będą mokre i zakalcowate od spodu.
Dane produktu:
- wymiary kratki:
- długość 40 cm;
- szerokość 25 cm; - materiał:
- stal nierdzewna - powlekana; - konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie ciepłą wodą, z użyciem płynu do naczyń;
- po umyciu produkt należy osuszyć; - bezpieczeństwo:
- produkt nadaje się do mycia w zmywarce;
- w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi noża do palców dłoni lub innych części ciała.
Dane techniczne
RODZAJ | KRATKI DO STUDZENIA |
KATEGORIA | AKCESORIA CUKIERNICZE |
DŁUGOŚĆ | 40 cm |
SZEROKOŚĆ | 25 cm |
KOD PRODUKTU | 2750 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.