Keksówka do pieczenia pasztetu i chleba 25 cm

Keksówka do pieczenia ciast, chleba i pasztetu
  • nowość
Dostępność: Bardzo duża ilość
Wysyłka w: 1 dzień
Cena: 13,99 zł 13.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Keksówka kopertowa do wypiekania chleba, ciast i pasztetów

Prostokątny kształt formy pozwoli nam wypiekać zarówno ciasta jak i pasztety. Niewielkie wymiary pozwalają upiec w niej również babkę lub keks. Jeśli wypiekasz chleb we własnym piekarniku to dwie małe keksówki będą idealnym rozwiązaniem. Pozwolą podzielić masę z przepisu na dwie części i uchronić przed zbyt dużym wyrośnięciem ciasta lub co gorsz zalaniem piekarnika. Sprawdzone praktyczne rozwiązanie!

Forma do pieczenia chleba ciasta i pasztetu

Przeznaczenie foremki

Forma przeznaczona jest do wypieków ciast, pasztetów i małych chlebów. Niezależnie od przepisu i ciasta, wypiekanie może odbywać się w temperaturze max. do 220°C. Jest to jednak na tyle wysoka wartość, że pozwoli nam zastosować praktycznie każdy dostępny przepis. Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć foremki a przed każdym wypiekiem delikatnie wewnątrz natłuścić. Po upieczeniu nie wyciągaj ciasta ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić powłoki foremki.

Zdjęcie chleba upieczonego w keksówce

Użytkowanie foremki

Wysoka odporność na temperaturę do 220 °C pozwoli upiec ciasto z każdego przepisu. Przed użyciem nie zapomnij umyć formy w gorącej wodzie, z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Użyj do tego miękkiej szmatki lub gąbki. Wnętrze blaszki dokładnie osusz i delikatnie natłuść masłem, margaryną lub olejem przed każdym wypiekiem. Po upieczeniu nie wyciągaj ciasta ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić nieprzywieralnej powłoki.

Zdjęcie ciasta z malinami upieczonego w małej keksówce

Wiemy już jak i czym czyścić blaszaną foremkę, więc teraz kilka uwag, czego nie należy wykonywać. Nie wolno przekraczać temperatury pieczenia podanej przez producenta. Nie należy używać żadnych szorstkich gąbek ani żadnych środków do szorowania. Pod żadnym pozorem nie wkładać do zmywarki w celu domycia czy też umycia formy. Stosując się do kilku prostych wskazówek możesz przez długie lata cieszyć się wypiekami z naszych form do pieczenia.

Keksówka do pieczenia ciasta i chleba

Dane produktu - keksówka kopertowa:

  • wymiary - długość 25 cm; - szer. 12 cm; - wys. 8 cm;
  • materiał - stal powlekana warstwą nieprzywieralną;
  • konserwacja:
    - zaleca się ręczne mycie z użyciem standardowych środków myjących;

    - po umyciu formę należy wytrzeć do sucha;
    - produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce;
  • bezpieczeństwo:
    - górna krawędź blaszki została podgięta dla bezpieczeństwa Twoich dłoni;
    - do wyciągania formy z piekarnika używaj termoodpornych rękawic.

foremki do pieczenia

Zapraszamy do polubienia jednego z naszych profili w mediach społecznościowych

Drogi Kliencie! 
Nasz Instagram www.instagram.com/ekoforemki/ oraz Facebook www.facebook.com/ekoforemki/ pozwoli Ci zapoznać się z produktami, których nie wystawiono jeszcze w sklepie. Będziesz więc zawsze na bieżąco informowany o nowościach a tym samym wdrożysz swoje pomysły szybciej od konkurencji. Różnorodność kształtów inspiruje do ich kreatywnego zastosowania. Niech więc tworzone z pasją kuchenne wypieki wzbogacą się o nowe wzory z naszej oferty. Dziękujemy za wybór naszych produktów i życzymy powodzenia w tworzeniu kuszących wypieków i eleganckich ciast!

Dane techniczne

RODZAJ FORMY DO PIECZENIA
KATEGORIA KEKSÓWKI
MATERIAŁ METAL
STAL POWLEKANA
DŁUGOŚĆ 25,0 cm
SZEROKOŚĆ 12,0 cm
WYSOKOŚĆ BLASZKI 8,0 cm
ROZMIAR FOREMKI DUŻE (>9 cm)
KOD PRODUKTU 2260

EkoForemki - ul. Mazowiecka 4 (siedziba sklepu) | ul. Zielona 16/5 (siedziba firmy) | 44-335 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl