Rant cukierniczy okrągły - regulowany do 30 cm
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Okrągły i regulowany rant cukierniczy do formowania i pieczenia ciast
Ten okrągły rant jest szczególnie polecany do pieczenia wyższych ciast, ponieważ jest wysoki na 9 cm. Regulacja umożliwia pieczeni ciast i biszkoptów o średnicy od 15 do 30 cm. Rant wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Jest więc odporny na rdzę i można myć go w zmywarce. Taka stal jest odporna również na działanie kwasów piekarniczych i owocowych.
Nasz rant nadaje się zarówno do pieczenia jak i do formowania ciast na zimno. Można użyć go również do pieczenia biszkoptów. Jego wysoki brzeg pozwoli, by ciasto swobodnie mogło w nim wyrosnąć. Przy dużych średnicach ciasta wysokość rantu jest optymalna. Pieczone w nim ciasto biszkoptowe będzie miało możliwość "wspinania się" po wysokich ściankach, co przełoży się na jego odpowiednią grubość i puszystość.
Przeznaczenie formy
Rant cukierniczy czyli forma bez dna, idealnie nadaje się do tworzenia ciast złożonych z warstw. Można w niej zarówno formować ciasta bez pieczenia jak i wypiekać biszkoptowe spody do tortów. Ciasta pieczone w rancie od razu otrzymują odpowiedni kształt. Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć formę, a przed każdym wypiekiem delikatnie natłuścić rant wewnątrz. Jeżeli będziesz wypiekać ciasto biszkoptowe nie smaruj brzegów rantu żadnym tłuszczem. Należy wówczas natłuścić tylko spód, czyli papier do pieczenia na które wylejesz ciasto. Po upieczeniu nie ściągaj tortownicy ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić jej powłoki.
Po upieczeniu możesz wykazać się zdolnością ozdabiania lukrem, czekoladą na gorąco, kolorowymi polewami i posypkami oraz dekorowaniem sezonowymi owocami. Dzięki formom bez dna pieczenie ciast staje się czystą przyjemnością. Możesz zaskoczyć swoich bliskich wypiekami, które zachwycą kształtem i zniewolą smakiem.
Okrągły rant cukierniczy - specyfikacja:
- wymiary:
- średnica: od 15 do 30 cm;
- wysokość: 9 cm; - materiał - stal nierdzewna;
- konserwacja:
- możliwe mycie formy w zmywarce. W celu przedłużenia żywotności formy, zaleca się ręczne mycie formy z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
- po umyciu tortownicę należy wytrzeć do sucha; - bezpieczeństwo:
- w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi formy do palców dłoni lub innych części ciała.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.