Nóż do przecinania biszkoptów 32 cm z dwoma strunami
Opis
Duży nóż z dwoma strunami do przecinania ciast i biszkoptów
Pokroić ciasto lub biszkopt na równe warstwy o dowolnej grubości? Z naszym nożem to nie będzie żaden problem! W tym celu należy najpierw ustawić druty ze stali nierdzewnej na żądaną wysokość po obu końcach piły. Za pomocą tej krajalnicy uzyskasz idealnie równe krążki ciasta o jednolitej powierzchni. Efektywna szerokość robocza noża wynosi 32 cm. Strunę można regulować do maksymalnej wysokości ok. 5,3 cm, wybierając spośród 12 pozycji rozmieszczonych w odstępach co 3 mm.
Metalowa rama z uchwytem zakończona jest antypoślizgowymi nóżkami, które zapewnią stabilność i precyzję w trakcie pracy.
Przeznaczenie i zastosowanie noża:
- precyzyjne warstwowe cięcie ciasta biszkoptowego;
- przecinanie wysokiego piernikowego ciasta;
- niezastąpiony przy formowaniu ciast i tortów;
- wykorzystywany przy kuchennych wypiekach;
- przydatny do tworzenia nietypowych warstwowych deserów.
Instrukcja obsługi:
- zmierz na obrzeżu ciasta pożądaną wysokość cięcia;
- lekko uginając nogi przyrządu, umieść końce struny na odpowiedniej wysokości;
- postaw nóż na stabilnej powierzchni roboczej;
- przytrzymaj mocno ciasto, a następnie delikatnie przesuwaj nóż raz w prawo, raz w lewo naśladując ruch piłowania. Od czasu do czasu pomocne może okazać się obracanie ciasta;
- na początku krojenia możesz użyć nieco większego nacisku, ale w miarę postępu nóż powinien ciąć ciasto znacznie łatwiej. Powodzenia!
Przepis na ciasto biszkoptowe królowej Wiktorii
W naszym menu znajdziesz również przepis na cisto biszkoptowe, do wykonania którego należy użyć noża strunowego. Poniższy link otworzy nową zakładkę i przeniesie Cię do przepisu:
- przepis na ciasto biszkoptowe królowej Wiktorii.
Dane produktu:
- wymiary noża:
- długość całkowita 36 cm;
- długość struny 33 cm + zaczepy;
- efektywna szer. robocza noża 32 cm;
- wys. ramki 18 cm;
- wys. położenia ostrza od 1,8 - 5,3 cm;
- 12 stopniowa regulacja położenia noża w odstępach ok. 3 mm; - materiał - stal nierdzewna;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie noża ciepłą wodą, z użyciem płynu do naczyń;
- można myć w zmywarce do naczyń;
- po umyciu nóż należy osuszyć; - bezpieczeństwo:
- nóż nie jest przeznaczony do krojenia owoców;
- w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi noża do palców dłoni lub innych części ciała.
Dane techniczne
RODZAJ | NOŻE STRUNOWE |
KATEGORIA | AKCESORIA CUKIERNICZE |
MATERIAŁ | STAL NIERDZEWNA |
DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA | 36 cm |
DŁUGOŚĆ STRUNY | 33 cm + uchwyty |
EFEKTYWNA SZEROKOŚĆ ROBOCZA | 32 cm |
WYSOKOŚĆ POŁOŻENIA STRUNY | od 1,8 do 5,3 cm |
REGULACJA POŁOŻENIA STRUNY | co 3 mm |
WYSOKOŚĆ | 18 cm |
KOD PRODUKTU | 2345 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.