Zestaw do wykrawania i nadziewania pączków - TN 7 mm/W 45 cm/Wykr. 7 cm
Zestaw do szprycowania pączków. Rękaw cukierniczy do wielokrotnego użytku wraz z końcówką do dekorowania majonezem. Szpryca w zestawie z workiem do nadziewania babeczek, makaronu lub rurek.
Kod produktu: 2470
Opis
Zestaw do wykrawania i nadziewania pączków
Nasz rozszerzony zestaw do nadziewania składa się z wykrawacza do ciasta, rękawa cukierniczego o długości 45 cm i nierdzewnej tylki o średnicy 7 mm. Teraz łatwo i szybko wykroisz ciasto oraz nadziejesz marmoladą swoje wypieki.
Worek na masę
Łatwy do umycia i wytrzymały na załamania gumowy materiał, który zapewnią długotrwałe użytkowanie. Worek posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością a ponadto, można używać go do stosowania ciepłych i zimnych mas oraz innych płynnych wypełniaczy.
Rękaw przed użyciem należy samodzielnie przyciąć. Należy to zrobić ostrymi nożyczkami w ten sposób, by wprowadzona do wnętrza worka końcówka uszczelniła się już w połowie rozszerzającej się części. Ten worek nawet przy wielokrotnym użytkowaniu okazuje się niezawodny a nadziewanie pączków lub klusek bardzo szybkie i łatwe.
Właściwości:
- bezpieczny - atestowany produkt do kontaktu z żywnością;
- trwały - zapewnia długotrwałe i wielokrotne użytkowanie;
- higieniczny - można go ręcznie umyć po każdym użyciu w wysokiej temperaturze;
- antypoślizgowy - zewnętrzna strona rękawa dobrze trzyma się rąk;
- nieprzeciekający - worek wykonany z gumowego tworzywa;
- komfortowy - struktura worka pozwala na precyzyjne dekorowanie.
Wszystkie końcówki dekoracyjne (tylki) zakupione w naszym sklepie będą idealnie dopasowane do tego typu rękawa cukierniczego, gdyż należy go samodzielnie przyciąć.
Końcówka do nadziewania pączków
Pączki własnej produkcji z dużą ilością marmolady to ulubione przekąski nie tylko w tłusty czwartek. Do sprawnego nadziewania potrzebujesz już tylko naszego zestawu. Worek wraz z nierdzewną tylką do szprycowania ułatwi Ci to zadanie.
Kształt końcówki tylki:
- okrągła ze skośnie ściętym końcem;
- wysokość całkowita tylki 10 cm;
- długość igły 48 mm;
- śred. wylotu 7 mm.
Przeznaczenie - końcówka do nadziewania marmoladą pączków lub babeczek oraz do szprycowania kremem upieczonych z ciasta rurek.
Zastosowanie:
- do nadziewania klusek na parze (tzw. pampuchy lub buchty);
- nadziewanie kremami upieczonych rurek;
- dekorowanie majonezem;
- ozdabianie ciasta i ciasteczek.
Konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie tylki z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
- po umyciu należy końcówkę wytrzeć do sucha;
- produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wykrawacz do ciasta
Przeznaczenie wykrawacza:
- wykrawanie ciasta na pierogi;
- wykrawanie pączków;
- przygotowanie klusek na parze;
- foremka do kruchych ciastek lub pierników.
Cena regularna poza zestawem:
Cena regularna poza zestawem:
wykrawacz do pierogów, pączków, klusek na parze, foremka do ciasta, do uszek, na uszka, na pierogi, do pierogów, do wycinania kółek kod produktu - 0257
+
Cena regularna poza zestawem:
Cena regularna poza zestawem:
tylka do pączków, szprycka do nadziewania pączków, końcówka do wyciskania marmolady, bezy, kremów maślanych i innych mas cukierniczych. kod produktu 2051
+
Cena regularna poza zestawem:
Cena regularna poza zestawem:
Rękawy cukiernicze, woreczki jednorazowe. Rękaw do szprycowania wypieków kremem. Worek do nadziewania. kod produktu 2915
Cechy zestawu
RĘKAWY CUKIERNICZE
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.