Zestaw do nadziewania pączków

Dostępność: brak towaru
Cena: 12,99 zł 12.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Rękaw termoodporny 45 cm z końcówką do nadziewania pączków

Worek przed użyciem należy samodzielnie przyciąć. Należy to zrobić ostrymi nożyczkami w ten sposób, by wprowadzona do wnętrza worka końcówka uszczelniła się już w połowie rozszerzającej się części. Rękaw jest niezawodny przy nadziewaniu pączków marmoladą lub innym nadzieniem.

zestaw do nadziewania pączków

Worek termoodporny

Łatwy do umycia i wytrzymały na załamania gumowy materiał zapewnią długotrwałe użytkowanie. Worek posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością a ponadto, można używać go do stosowania gorących mas i innych płynnych wypełniaczy, których temperatura nie przekracza 110 st. C. 

Profesjonalny i nieprzeciekający rękaw cukierniczy posłuży również do wyciskania wszystkich rodzajów kremów, zarówno gęstych jak i rzadszych mas cukierniczych.

worek cukierniczy termoodporny

Materiał: stożkowy worek wykonany z termoodpornego tworzywa.

Właściwości:

- bezpieczny - atestowany produkt do kontaktu z żywnością;
- trwały - zapewnia długotrwałe i wielokrotne użytkowanie;
- higieniczny - można go ręcznie umyć po każdym użyciu w wysokiej temperaturze;

- antypoślizgowy - zewnętrzna strona rękawa dobrze trzyma się rąk;
- nieprzeciekający - worek wykonany z gumowego tworzywa;

- komfortowy - struktura worka pozwala na precyzyjne dekorowanie.

Wszystkie końcówki dekoracyjne (tylki) zakupione w naszym sklepie będą idealnie dopasowane do tego typu rękawa cukierniczego, gdyż należy go samodzielnie przyciąć. Końcówki dekoracyjne znajdziesz w zakładce https://ekoforemki.pl/pl/c/Koncowki-dekoracyjne/31.

  Szpryca do nadziewania

Tylka do nadziewania pączków

Kształt końcówki tylki - okrągła (śred. wylotu 5 mm). Wysokość całkowita tylki 110 mm, długość igły 50 mm. 

Przeznaczenie - końcówka do nadziewania marmoladą pączków lub babeczek oraz do szprycowania kremem upieczonych z ciasta rurek.

Zastosowanie - świetnie nadaje się do nadziewania klusek na parze (tzw. pampuchy lub buchty). Również do ozdabiania ciasta i ciasteczek. 

Konserwacja - zaleca się ręczne mycie tylki z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń. Po umyciu należy końcówkę wytrzeć do sucha, pozostawiona na dłuższy czas w wodzie może ulec przebarwieniu. Produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce.  

Bezpieczeństwo - w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi tylki do palców dłoni lub innych części ciała. 

Dane techniczne

Materiał STAL SPOŻYWCZA - OCYNOWANA
Wysokość tylki 110 mm
Średnica wylotu 5 mm
Średnica podstawy 24 mm
Długość igły 50 mm
MATERIAŁ Folia termoodporna
DŁUGOŚĆ 45 cm
ŚREDNICA WYLOTU Do regulacji

EkoForemki - ul. Mazowiecka 4 (siedziba sklepu) | ul. Zielona 16/5 (siedziba firmy) | 44-335 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl