Zestaw do nadziewania babeczek i pączków - TN-5 / R-30
Produkty w zestawie
Aby dodać zestaw do koszyka, wybierz wymagane warianty dla każdego z produktów.
Końcówka cukiernicza do nadziewania pączków - 5 mm
Producent: EkoForemki
Ilość w zestawie: 1 szt.
24,99 zł
Taniej w zestawie!
tylka dekoracyjna, szprycka do nadziewania pączków, końcówka do wyciskania marmolady, bezy, kremów maślanych i mas cukierniczych kod produktu 2134
Opis
Zestaw do nadziewania wypieków kremem, marmoladą i majonezem
Zestaw do nadziewania składa się z długiej tylki o średnicy 5 mm i termoodpornego worka do wielokrotnego użytku, o długości 30 cm. Struktura worka zapewnia pewne trzymanie w dłoni a ostra końcówka igły gwarantuje łatwe wejście w każdy rodzaj pieczeni lub ciasta.
Worek termoodporny
Łatwy do umycia i wytrzymały na załamania gumowy materiał, który zapewnią długotrwałe użytkowanie. Worek posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością a ponadto, można używać go do stosowania gorących mas i innych płynnych wypełniaczy, których temperatura nie przekracza 110 st. C.
Profesjonalny i nieprzeciekający rękaw cukierniczy posłuży również do wyciskania wszystkich rodzajów kremów, zarówno gęstych jak i rzadszych mas cukierniczych. Jego stożkowy krój wykonany z termoodpornego tworzywa pozwala z łatwością wyciskać zmrożone wypełniacze.
Rękaw przed użyciem należy samodzielnie przyciąć. Należy to zrobić ostrymi nożyczkami w ten sposób, by wprowadzona do wnętrza worka końcówka uszczelniła się już w połowie rozszerzającej się części. Ten worek nawet przy wielokrotnym użytkowaniu okazuje się niezawodny a nadziewanie pączków lub klusek bardzo szybkie i łatwe.
Właściwości:
- bezpieczny - atestowany produkt do kontaktu z żywnością;
- trwały - zapewnia długotrwałe i wielokrotne użytkowanie;
- higieniczny - można go ręcznie umyć po każdym użyciu w wysokiej temperaturze;
- antypoślizgowy - zewnętrzna strona rękawa dobrze trzyma się rąk;
- nieprzeciekający - worek wykonany z gumowego tworzywa;
- komfortowy - struktura worka pozwala na precyzyjne dekorowanie.
Wszystkie końcówki dekoracyjne (tylki) zakupione w naszym sklepie będą idealnie dopasowane do tego typu rękawa cukierniczego, gdyż należy go samodzielnie przyciąć.
Końcówka do nadziewania pączków
Pączki własnej produkcji z dużą ilością marmolady to ulubione przekąski nie tylko w tłusty czwartek. Do sprawnego nadziewania potrzebujesz już tylko naszego zestawu. Worek wraz z nierdzewną tylką do szprycowania ułatwi Ci to zadanie.
Kształt końcówki tylki:
- okrągła ze skośnie ściętym końcem;
- wysokość całkowita tylki 10 cm;
- długość igły 48 mm;
- śred. wylotu 5 mm.
Przeznaczenie - końcówka do nadziewania marmoladą pączków lub babeczek oraz do szprycowania kremem upieczonych z ciasta rurek.
Zastosowanie:
- do nadziewania klusek na parze (tzw. pampuchy lub buchty);
- nadziewanie kremami upieczonych rurek;
- dekorowanie majonezem;
- ozdabianie ciasta i ciasteczek.
Konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie tylki z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
- po umyciu należy końcówkę wytrzeć do sucha;
- produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Bezpieczeństwo - w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi tylki do palców dłoni lub innych części ciała.
Dane techniczne
WOREK | Rękaw cukierniczy jednokomorowy |
Materiał | folia termoodporna |
Długość | 30 cm |
Średnica wylotu | do samodzielnego przycięcia |
Higiena | możliwość mycia do 95 st. C |
Bezpieczeństwo | produkt posiada atest do kontaktu z żywnością |
-------------- | -------------- |
TYLKA | do nadziewania |
Stal | nierdzewna |
Długość | 10 cm |
Śr. wylotu | 5 mm |
Śr. podstawy | 28 mm |
KOD PRODUKTU | 2467 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.