Forma do pieczenia ciasta, chleba i pasztetu 24 x 14 cm
Opis
Forma do pieczenia chleba, ciasta i pasztetu
Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć foremki a przed każdym wypiekiem delikatnie wewnątrz natłuścić. Wysoka odporność na temperaturę do 240 °C pozwoli upiec każde ciasto jak i mięsne potrawy. Forma ma też inną ważną cechę. Możesz przechowywać ją w raz z upieczonym pasztetem lub ciastem w zamrażarce.
Przeznaczenie
Forma przeznaczona jest do wypieku keksu i różnego rodzaju ciast. Upieczesz w niej również pasztet i mały chleb. Jej nieduże rozmiary są idealne dla domowych wypieków. Jednak materiał, technologia wykonania i powłoka formy, czynią z niej wartościowy produkt dla zawodowych piekarzy i cukierników.
Wykonana ze stali węglowej forma jest bardzo odporna na wysokie temperatury. Można w niej wypiekać ciasto w temp. nawet do 240°C. Blacha równomiernie rozprowadza ciepło do wypiekanego ciasta, dzięki czemu uzyskamy doskonałe efekty pieczenia. Dodatkowo została pokryta 6-warstwową powłoką nieprzywieralną, która jest odporna na zarysowania.
Dane produktu:
- wymiary - długość 24,6 cm; - szer. 14,5 cm; - wys. 7,0 cm;
- materiał - stal węglowa pokryta 6-warstwową powłoką nieprzywieralną;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie z użyciem standardowych środków myjących;
- po umyciu formę należy wytrzeć do sucha;
- produkt nadaje się do mycia w zmywarce;
- można używać w zamrażarce; - bezpieczeństwo:
- górna krawędź blaszki została podgięta dla bezpieczeństwa Twoich dłoni;
- do wyciągania formy z piekarnika używaj termoodpornych rękawic.
Dane techniczne
KATEGORIA | FORMY DO PIECZENIA |
MATERIAŁ | METAL |
STAL | NIERDZEWNA |
DŁUGOŚĆ | 24,6 cm |
SZEROKOŚĆ | 14,5 cm |
WYSOKOŚĆ | 7,0 cm |
KOD PRODUKTU | 1460 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.