Forma prostokątna do wypiekania ciast, chleba i pasztetu 20 x 10 cm
Opis
Prostokątna forma do pieczenia ciasta, keksu, chleba i pasztetu
Wykonana ze stali węglowej forma jest bardzo odporna na wysokie temperatury. Można w niej wypiekać ciasto w temp. nawet do 240°C. Blacha równomiernie rozprowadza ciepło do wypiekanego ciasta, dzięki czemu uzyskamy doskonałe efekty pieczenia. Dodatkowo została pokryta 6-warstwową powłoką nieprzywieralną, która jest odporna na zarysowania.
Przeznaczenie
Forma przeznaczona jest do wypieku keksu i różnego rodzaju ciast. Upieczesz w niej również pasztet i mały chleb. Jej nieduże rozmiary są idealne dla domowych wypieków. Jednak materiał, technologia wykonania i powłoka formy, czynią z niej wartościowy produkt dla zawodowych piekarzy i cukierników.
Użytkowanie formy
Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć foremki a przed każdym wypiekiem delikatnie wewnątrz natłuścić. Wysoka odporność na temperaturę do 240 °C pozwoli upiec każde ciasto jak i mięsne potrawy. Forma ma też inną ważną cechę. Możesz przechowywać ją w raz z upieczonym pasztetem lub ciastem w zamrażarce.
Dane produktu:
- wymiary - długość 20 cm; - szer. 10 cm; - wys. 6,6 cm;
- materiał - stal węglowa pokryta 6-warstwową powłoką nieprzywieralną;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie z użyciem standardowych środków myjących;
- po umyciu formę należy wytrzeć do sucha;
- produkt nadaje się do mycia w zmywarce;
- można używać w zamrażarce; - bezpieczeństwo:
- górna krawędź blaszki została podgięta dla bezpieczeństwa Twoich dłoni;
- do wyciągania formy z piekarnika używaj termoodpornych rękawic.
Dane techniczne
KATEGORIA | KEKSÓWKA |
MATERIAŁ | METAL |
STAL | NIERDZEWNA |
DŁUGOŚĆ | 20 cm |
SZEROKOŚĆ | 10 cm |
WYSOKOŚĆ | 6,6 cm |
KOD PRODUKTU | 1519 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.