Outlet - Formy do pieczenia kurtoszy i kołaczy 2 szt.
Opis
Metalowe formy do pieczenia kołaczy węgierskich, kurtoszy, trdelników
Stan produktu: produkt nowy, nieużywany.
Powód przecen: wałki posiadają widoczne na drugim zdjęciu przetarcia, defekt estetyczny niewpływający na prawidłowe użytkowanie.
Kurtosz kołacz to ciastko, które pochodzi z regionu Székely we wschodniej Transylwanii. Zdobyło tam popularność u największych wojowników - Székelów. Ogólnie przyjęta nazwa węgierska właśnie stąd pochodzi, bowiem gotowe ciasto przypomina komin czyli po węgiersku "kürtő". Kurtosz należy do rodziny ciast takich jak: sękacz, baumkuchen, trdelník, prügeltorte, spettekakaczy czy baumstriezel.
Zastosowanie:
- do pieczenia tradycyjnych węgierskich kurtoszy;
- do pieczenia słowackich trdeników;
- do wypieku kołaczy.
Użytkowanie form
Wysoka odporność na temperaturę do 220 °C pozwoli upiec kołacze z każdego przepisu. Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć blaszanych foremek a przed każdym wypiekiem delikatnie z zewnątrz natłuścić. Po upieczeniu nie zdejmuj ciasta ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić powłoki. Należy je czyścić szmatką w gorącej wodzie z dodatkiem łagodnego detergentu. Nie należy używać żadnych szorstkich gąbek ani żadnych środków do szorowania. Nie należy czyścić w zmywarce do naczyń.
Wałki do kurtoszy - Specyfikacja:
- wymiary:
- średnica 6 - 4,7 cm;
- długość 20,3 cm; - materiał - stal ocynowana;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
- po umyciu formę należy wytrzeć do sucha;
- produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce; - bezpieczeństwo:
- w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi foremki do palców dłoni lub innych części ciała.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.