Mieszadło do kruchego ciasta - Tala
Opis
Przyrząd do mieszania i siekania kruchego ciasta
Podczas wyrabiania kruchego ciasta powinniśmy zadbać o kilka ważnych rzeczy. Najważniejszą z nich jest niedopuszczenie do zbytniego ogrzania ciasta. By nie wchłonęło ono zbyt wiele ciepła z naszych rąk, z powierzchni blatu oraz z otoczenia, powinniśmy wyrabiać go mieszadłem w zimnej metalowej misie lub na zimnym kamiennym blacie. Tylko wówczas będzie naprawdę kruche, gdy będzie szybko wymieszane i dodatkowo schłodzone w lodówce, przed rozłożeniem go w blaszce do pieczenia.
Kuchenny przyrząd do rozdrabniania i mieszania tłuszczu z mąką
Wykonane ze stali nierdzewnej wytrzymałe pręty świetnie nadają się do rozdrabniania zimnej kostki tłuszczu i mieszania jej z mąką. Idealnie gładkie pręty pozwalają również rozdrabniać tłuszcz na miękkich silikonowych powierzchniach, bez obawy o ich uszkodzenie. Wyprofilowana gumowa rączka zapewnia pewne trzymanie mieszadła w dłoni.
Dane produktu:
- wymiary:
- wysokość całkowita 12 cm;
- szerokość 10,5 cm; - materiał:
- ostrze - stal nierdzewna;
- rączka - tworzywo sztuczne; - konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie ciepłą wodą, z użyciem płynu do naczyń;
- po umyciu produkt należy osuszyć; - bezpieczeństwo:
- atestowany, bezpieczny w kontakcie z żywnością;
- produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Dane techniczne
RODZAJ | PRZYBORY KUCHENNE |
KATEGORIA | PRZYRZĄDY DO WYRABIANIA CIASTA |
MATERIAŁ | TWORZYWO + STAL NIERDZEWNA |
SZEROKOŚĆ | 10,5 cm |
WYSOKOŚĆ | 12,0 cm |
KOD PRODUKTU | 2427 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.