Keksówka do pieczenia chleba 20 cm
Opis
Keksówka kopertowa do pieczenia chleba, pasztetów, keksu i babki
Jej mały rozmiar jest bardzo praktyczny w przypadku wypiekania chleba. Często bywa tak, że ciasto wyrasta zbyt wysoko i wówczas wylewa się górą na zewnątrz formy. Powoduje to zniekształcanie wypieków a w rezultacie pękanie i kruszenie podczas krojenia. Rozwiązaniem tego problemu będzie podzielenie ciasta na dwie małe formy. Idealnie do tego zadania nadają się nasze małe keksówki, które pozwolą cieszyć się dwoma chlebami z jednego przepisu. Ten drugi możesz zamrozić lub podarować bliskim. Sprawdzone w praktyce!
Przeznaczenie foremki
Forma przeznaczona jest do wypieków ciast, pasztetów i małych chlebów. Niezależnie od przepisu i ciasta, wypiekanie może odbywać się w temperaturze max. do 220°C. Jest to jednak na tyle wysoka wartość, że pozwoli nam zastosować praktycznie każdy dostępny przepis. Przed użyciem nie zapomnij umyć i dokładnie osuszyć foremki a przed każdym wypiekiem delikatnie wewnątrz natłuścić. Po upieczeniu nie wyciągaj ciasta ostrymi przyrządami, by nie uszkodzić powłoki foremki.
Dane produktu - keksówka kopertowa:
- wymiary - długość 20 cm; - szer. 12 cm; - wys. 8 cm;
- materiał - stal powlekana warstwą nieprzywieralną;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie z użyciem standardowych środków myjących;
- po umyciu formę należy wytrzeć do sucha;
- produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce; - bezpieczeństwo:
- górna krawędź blaszki została podgięta dla bezpieczeństwa Twoich dłoni;
- do wyciągania formy z piekarnika używaj termoodpornych rękawic.
Dane techniczne
KATEGORIA | FORMY DO PIECZENIA |
MATERIAŁ | METAL |
STAL | POWLEKANA |
DŁUGOŚĆ | 20,0 cm |
SZEROKOŚĆ | 12,0 cm |
WYSOKOŚĆ BLASZKI | 8,0 cm |
ROZMIAR | FOREMKI DUŻE (9-15 cm) |
KOD PRODUKTU | 2259 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.