Foremka JEŻYK 4,5 cm
Opis
Foremka do wykrawania jeży z ciasta, modeliny i masy solnej
Ciasteczka wycięte foremką zachwycą kształtem i zniewolą smakiem. Niewątpliwie do takich należą przepięknie zdobione cieszyńskie ciasteczka, delikatne formą i niesamowite w smaku.
Wymiary: wys. 3,7 x szer. 4,5 cm.
Przeznaczenie - foremka świetnie nadaje się do wykrawania ciasta na pierniki ale w komplecie z foremką nr f11-2657s (jeż z jabłkiem) tworzy zestaw do ciastek kruchych, przekładanych marmoladą lub inną masą.
Zastosowanie - mając do dyspozycji różne kształty foremek nie tylko z łatwością udekorujesz ciasta i desery ale przyozdobisz również dziecku kanapkę żółtym serem lub wędliną, wyciętą kształtem foremki. Zastosowanie znajdzie także przy wytwarzaniu ceramiki ozdobnej jak również przy wykrawaniu kształtów z masy solnej lub porcelanowej, oraz z plastrów owoców (np. arbuza) i ugotowanej marchewki.
Konserwacja - zaleca się ręczne mycie foremki pod bieżącą wodą z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń. Po umyciu należy foremkę wytrzeć do sucha, pozostawiona na dłuższy czas w wodzie może ulec przebarwieniu. Produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Bezpieczeństwo - profil foremki z jednej strony został zagięty by bezpiecznie można było dłonią dociskać ją do ciasta. Profil z drugiej strony foremki jest ostry i służy do wykrawania. W celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać dłoni do ostrej krawędzi foremki.
Dane techniczne
KATEGORIA | WYKRAWACZE DO CIASTEK |
MATERIAŁ | METAL |
STAL | OCYNOWANA |
SZEROKOŚĆ | 4,5 cm |
WYSOKOŚĆ BLASZKI | 1,5 cm |
WYSOKOŚĆ | 3,7 cm |
ŁĄCZENIE BLASZKI | ZGRZEWANA |
ROZMIAR | FOREMKI MAŁE (3-6 cm) |
KOD PRODUKTU | 0179 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.