Foremka Gołąb 5 cm do ciastek i masy cukrowej
Opis
Stempel gołąbek do odciskania wzoru na masie cukrowej i ciasteczkach
Stosując pieczątki do fondantu, lukru i masy cukrowej z pewnością odniesiesz sukces w cukierniczym lub piekarskim fachu. Lekko dociskając foremkę wytłoczysz gołębia na powierzchni ciasteczek lub marcepanowych ozdobach. Wytłoczony wzór można pokolorować i uszlachetnić pisakami do kolorowania żywności, proszkiem lub pudrem dekoracyjnym.
Nasze stemple są wykonane z bezpiecznego dla żywności, stabilnego tworzywa sztucznego i mają profesjonalną jakość. Zalecamy wypłukanie ich pod ciepłą bieżącą wodą natychmiast po użyciu.
Przeznaczenie i zastosowanie:
- dekorowanie tortów, ciast i deserów masami cukierniczymi;
- wycinanie kształtów z masy solnej lub porcelanowej;
- przystrajanie kanapek lub przystawek żółtym serem;
- wytłaczanie w glinie, wosku oraz na powierzchni ciast i ciasteczek wzorów;
- ulubione narzędzie pracy ceramików, cukierników oraz domowych pasjonatów słodkich wypieków.
Wykrawacza w kształcie gołębia - specyfikacja:
- kod produktu - 3183;
- wymiary - 5,0 x 5,0 cm;
- materiał - tworzywo sztuczne;
- konserwacja:
- zaleca się ręczne mycie foremki z użyciem standardowych środków myjących np. płynu do naczyń;
- po umyciu wytrzeć wykrawacz do sucha;
- produkt nie nadaje się do mycia w zmywarce; - bezpieczeństwo:
- górna krawędź blaszki została podgięta dla bezpieczeństwa Twoich dłoni;
- w celu uniknięcia skaleczenia się, nie należy przykładać ostrej krawędzi foremki do palców dłoni lub innych części ciała.
Dane techniczne
KATEGORIA | WYKRAWACZE DO CIASTEK |
MATERIAŁ | TWORZYWO SZTUCZNE |
DŁUGOŚĆ | 5,0 cm |
SZEROKOŚĆ | 5,0 cm |
WYSOKOŚĆ | 0,7 cm |
ROZMIAR | FOREMKI MAŁE (3-6 cm) |
KOD PRODUKTU | 3183 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.